מרכז גישור "דרך השלום"

גירושין עם תינוק

גירושין עם תינוק

אחד מרגעי האושר הגדולים ביותר בחיים הוא הרגע בו אנחנו הופכים להיות הורים בפעם הראשונה לתינוק. כאשר הורים לתינוק מגיעים למסקנה כי אינם מעוניינים עוד לחיות ביחד ורוצים להתגרש, הם עלולים לחוות למרבה הצער תחושות קשות ואפילו תחושות המלוות בחרדה.  למרות שגירושין הם אירוע משמעותי ועצוב, חשוב שלא נרגיש שזה סוף החיים שלנו. המציאות מראה כי גירושים עם תינוק עלולים להיות לא נעימים – אבל אם מנהלים אותם נכון הם יכולים לעבור בצורה פשוטה יותר ובסופו של דבר להיות הזדמנות לפתוח פרק חדש בחיים בו אנחנו עדיין משפחה, גם אם לא בני זוג יותר, אך תמיד –  זוג הורים. כאשר מתגרשים עם תינוק, אחד הדברים שיש לשים לב אליו ולהקפיד עליו הוא  שמירה על שגרה קבועה וצפויה, גם במעבר למצב החדש והתנהלות בשני בתים. ילדים בכלל ותינוקות בפרט זקוקים לתחושת ביטחון וודאות שנשענות בין היתר על קיום שגרה קבועה – המורכבת מזמן פעילות, זמן שינה, הזנה מתאימה, מקלחת בשעה קבועה, גירוי תואם גיל, ועוד. שמירה על שגרה קבועה הן בימים בהם תינוק נמצא  איתנו והן בימים בהם הוא נמצא  עם בן או בת הזוג לשעבר שלנו, תעניק לתינוק את הביטחון והשלווה ב"עוגנים" שלו לאורך היום – ותקל עליו את ההסתגלות לשינוי.

גירושים עם תינוק – איך לעשות את זה נכון בלי ריבים?

גירושים עם תינוק יכולים להיות מלחיצים יותר בהשוואה לגירושין עם ילדים גדולים יותר, שכן הטיפול בתינוק מזמן לעתים סיטואציות ואתגרים מורכבים ביותר, לוגיסטית ורגשית. הלחץ בתהליך גירושים הוא מטבעו גדול מאוד ובשביל למנוע מהלחץ והכעס להשתלט עלינו ולדרדר אותנו למקומות לא טובים, חשוב לנסות להימנע מריבים עם בן או בת הזוג שלנו לשעבר ככל הניתן. איך אפשר להתגרש בלי ריבים? כנראה שזה קשה אך לא בלתי אפשרי – שכן כאשר יש הסכמה בין בני הזוג לגבי עצם הפרידה והגירושין וכאשר התהליך נעשה באמצעות הגעה לפתרונות מוסכמים בהליך גישור גירושין, ניתן לצמצם את רמת החיכוך באופן משמעותי ולנהל את הפרידה בצורה מכבדת ועניינית. לכן אם אתם מתגרשים ומעוניינים להימנע מריבים, רצוי שתקפידו על הדברים הבאים: 

  • להימנע ככל הניתן מלהציף כעסים מהקשר הזוגי, להבין שהוא נגמר ושעכשיו פניכם לעתיד.
  • להיות ענייניים ולדבר בצורה ממוקדת  על הנושאים הרלוונטיים לפרידה, כמו חלוקת הרכוש ומשמורת על הילדים – חלוקת זמני השהות בשמה העדכני- בלי האשמות ובלי בזבוז אנרגיה על נושאים שאינם מקדמים אתכם ורק עלולים להביא להסלמה ביחסים.
  • לפנות למרכז גישור ולנסות להגיע לגירושין בהסכמה הדדית.
  • לנסות לא לערב עורכי דין בהליך הגירושין שלא לצורך, ולפנות לגורם מקצועי מתאים כמו מגשרת מקצועית שהיא גם עורכת דין מוסמכת, ובכל מקרה לנסות להימנע מלהגיע לניהול התהליך באמצעות הליכים משפטיים ותביעות בבית משפט לענייני משפחה או בבית הדין הרבני.

גירושים עם תינוק ושיטת הנסטינג – מה זה?

אחת השיטות  שנשקלות במקרה של גירושין עם תינוק, לצורך הקלת ההסתגלות וההתנהלות הלוגיסטית, כמו גםהשמירה על שגרה בשביל התינוק, היא שיטת הנסטינג. בשיטה זו התינוק גר כל השבוע באותו הבית, כאשר בכל יום בשבוע או בימים קבועים, שוהה עמו בבית אחד ההורים – בהתאם לחלוקת זמני השהות ביניהם.  כך, התינוק תמיד נשאר בבית המוכר לו ובסביבתו הטבעית, עם כל הציוד הנדרש לו, כאשר ההורים הם שמבצעים למעשה את המעברים בין הבית בו גר התינוק לבין מקום המגורים האחר שלהם. לשיטת הנסטינג יתרונות וחסרונות שיש לתת עליהם את הדעת, ואולם אין ספק כי היצמדות לשגרה ומקום קבועים  יכולים לתרום לתחושת  היציבות לתינוק, שחשובה  להתפתחותו ולבריאותו. 

גירושים עם תינוק – עשה ואל תעשה

כאשר מתגרשים עם תינוק ישנם מספר דברים שחשוב לעשות, לצד דברים שפשוט אסור לעשות:

מה אסור לעשות בגירושים עם תינוק

מה כן צריך לעשות בגירושים עם תינוק

למנוע מאחד ההורים להיפגש עם התינוק.

להקפיד שלכל הורה יש זמן מספק  עם התינוק ושמירה על קשר רציף וסדיר.

למנוע מסבא וסבתא של התינוק לראות אותו.

לאפשר לסבא ולסבתא משני הצדדים לבלות זמן איכות  עם הנכד.

להימנע משיח וקבלת החלטות בנוגע לנושאים קריטיים לבריאות התינוק, כמו מתן חיסונים וטיפולים רפואיים לתינוק עקב חוסר רצון לתקשר עם ההורה השני.

לקיים תקשורת הורית בריאה ומיטיבה והגעה מראש להסכמות בנוגע למתן טיפולים רפואיים לתינוק, כדי לתת לתינוק כל טיפול רפואי שהוא צריך.

לדבר לא יפה על ההורה השני בנוכחות התינוק.

למרות שמדובר בתינוק, אין לטעות ולחשוב שאינו מבין כלום- תינוקות חשים באנרגיה ואף מפגינים סימני לחץ כאשר הם נחשפים לצעקות או דיבור מזלזל ושלילי. לכן מומלץ לא לדבר בכלל על ההורה השני או אליו באופן שלילי בנוכחות התינוק. 

להתעלם מסיטואציות שסביר שיקרו עם התבגרות התינוק לאורך שלבי ילדותו השונים

לנהל שיח צופה פני עתיד במטרה להגיע להסכמות גם ביחס לנושאים שנראים רחוקים יותר בשלב זה, כמו לדוגמה נסיעה לחו"ל עם אחד ההורים, מימון חוגים ושיעורים פרטיים, חגיגת בר מצווה משותפת  וכיוצ"ב

יתרונות של הליך גישור ללא עורכי דין לגירושים

 אם הגעתם להחלטה סופית שאתם רוצים להיפרד, כדאי לכם לנסות להגיע להסכם גירושין הדדי. ישנם יתרונות רבים להליך גירושין ללא עורכי דין לגירושים כאשר ההליך נעשה בהובלה וליווי של  מגשרות מקצועיות שהן גם עורכות דין מוסמכות. במסגרת הליך המלווה על ידי  מרכז גישור לגירושים ניתן לקבל את כל המידע, התמיכה והכלים המקצועיים הנדרשים  כדי להגיע להסכם גירושים בהסכמה.

גירושים עם תינוק – גירושין בהסכמה

המשמעות של הסכם גירושים בהסכמה היא למעשה ששני בני הזוג מנהלים שיח במטרה להגיע להסכמות בנוגע לנושאים הרלוונטיים לפרידה, הכוללים בין השאר:

  • אופן חלוקת הרכוש המשותף
  • גובה תשלום דמי המזונות
  • חלוקת זמני שהות עם התינוק – או בשמם הקודם הסדרי הראייה וחלוקת המשמורת, בימי שגרה, בחופשות ובחגים, קביעת מרכז החיים של התינוק והגבלת מרחק המגורים בין ההורים – עד איזה מרחק מותר לכל הורה לגור עם התינוק (ומאוחר יותר הילד) מההורה השני או מהמסגרת החינוכית 
  • קבלת החלטות ומנגנון מתן הסכמה לטיפולים שונים  שהתינוק זקוק להם או יזדקק להם בעתיד כילד וכנער ואופן חלוקת התשלום  עבורם (למשל טיפול פסיכולוגי, טיפול אורתודנטי וכדומה…).

ככל שההסכם גירושים יהיה מפורט יותר – כך יהיה קל לכם יותר להתחיל את הפרק החדש בחיים שלכם כבני זוג גרושים שהם  גם הורים לילדים משותפים.

בנוסף, לאור המורכבות המאפיינת את הליך הגירושין עם תינוק אשר מצריכה חשיבה על נקודות שונות כמו לדוגמה תינוק הניזון מהנקה באופן בלעדי, יש לוודא כי אתם  עוברים את תהליך הגירושים עם תינוק בליווי גורמי מקצוע אשר יידעו להציף בפניכם מצבים אלה ולסייע לכם לגבש הסכמות גם ביחס אליהם.   פנו למרכז הגישור שלנו עוד היום ונשמח להעניק לכם אוזן קשבת וסיוע מקצועי.

לקבלת פרטים נוספים ולתיאום פגישת הכרות
שתעשה לכם סדר ותחסוך לכם הרבה כסף, זמן ואנרגיות

השאירו פרטים כאן למטה ונחזור אליכם בהקדם