מרכז גישור "דרך השלום"

הסכם גירושין

כאשר בני זוג מחליטים להיפרד או להתגרש, יש צורך להסדיר מספר נושאים חשובים, בהם חלוקת זמני השהות של כל אחד מההורים עם הילדים, כלכלת הילדים- הוצאות הילדים ואופן החלוקה בין ההורים, חלוקת הרכוש בין בני הזוג, ועוד.

במקרה בו הליך הפרידה או הגירושין מתנהל בבית המשפט לענייני משפחה (או בית הדין הרבני), מי שמחליט בנושאים הללו הוא הגורם השיפוטי – השופט או הדיין.

לעומת זאת, בהליך גישור גירושין בני הזוג הם שכותבים בעצמם את "פסק הדין" שלהם ומחליטים איך ייראו חייהם וחיי ילדיהם בהתאם לרצונם ולהסכמות אליהן הגיעו – אותן מביאים לידי ביטוי בהסכם גירושין.

בגישור נברר יחד מה חשוב לכם ומה אפשרי עבורכם ועבור משפחתכם, ובהתאם נבנה הסכמות שיהפכו להסכם גירושין או הסכם פרידה שייתן לכם שקט, ביטחון ושליטה וילווה אתכם שנים רבות קדימה.

לא צריך להשקיע מאות אלפי שקלים ולהשחית שנים יקרות מפז,
על הליכי גירושין שקורעים את המשפחה.
אפשר להגיע באמצעות הליך גישור גירושין
להסכם גירושין שיכול להיכתב תוך מספר מפגשים בלבד,
בלי להוציא מאות אלפי שקלים,
ברוח טובה ותוך ראיית טובת הילדים והמשפחה כולה.

קחו את ההזדמנות לחיים טובים יותר.
חסכו כסף, זמן ואנרגיות.
בחרו נכון – בחרו בגישור. 

השאירו פרטים עכשיו כאן למטה ונשוחח איתכם בהקדם

איך מכינים הסכם גירושין?

הנה כמה נקודות עליהן חשוב להקפיד כאשר עורכים הסכם גירושין:

  1. חלוקת זמני שהות עם הילדים – כאשר מדובר בפרידת בני זוג שהם הורים, חלוקת זמני שהות עם הילדים (שבעבר נקראה "משמורת"), היא אחד הנושאים החשובים בהסכם, אם לא החשוב שבהם. לכן, בהסכם יש להגדיר במפורש כיצד יחלקו ביניהם ההורים את זמני השהות עם הילדים – בשגרה, בחופשים, בחגים, בימים בהם אין מסגרת וכן הלאה). כאשר עורכים את החלוקה מומלץ להעלות אותה על הכתב ולשרטטה בטבלה (אפשר בלוח או ע"ג דף נייר), כך שאפשר יהיה לראות בעין את החלוקה ולהבין את משמעותה ובמידת הצורך להכניס פתרונות בהתאם לרצון ההורים – לדוגמה אם ישנם רצפים ארוכים מדי של זמני שהות לאחד ההורים, אפשר להחליט על היפוך ימים, כמו למשל יום חמישי מתחלף מדי שבוע/שבועיים.
  2. חלוקת רכוש – הסכם גירושין צריך לכלול גם את ההסכמות בין בני הזוג לגבי חלוקת הרכוש ביניהם – הכוונה לבית, רכב, זכויות פנסיוניות, עסקים, נכסי נדל"ן, חשבונות בנק, חסכונות וכל נכס אחר שהוא רכושם של בני הזוג. בנוסף יש להתייחס להתחייבויות של בני הזוג – משכנתא, הלוואות, חובות וכן הלאה. בין היתר יש לפרט בבירור איך תתבצע החלוקה, מתי, איך תתבצע הערכת שווי של הנכסים ועל ידי מי וכן להגדיר במפורש את הנכסים – לדוגמה לא מספיק לכתוב "הבית המשותף" אלא יש לציין כתובת, גוש וחלקה; כך גם, לא מספיק לכתוב "חשבון הבנק" אלא לפרט את מספר החשבון, מספר הסניף , שם המוטב בחשבון וכו'.
  3.  מזונות – במקרה בו בני הזוג החליטו כי יש צורך בהעברת תשלומים ביניהם לצרכי כלכלת הילדים – מזונות, יש לפרט בין השאר מה כוללים דמי המזונות, מתי הם ישולמו, באיזה אופן ועד מתי הם ישולמו. אם מדובר בתשלומי מזונות הצפויים להשתנות בהמשך (לדוגמה: מזונות שנקבעים עבור תינוק לגביהם סיכמו ההורים שישתנו בהגיעו לגיל מסוים) יש להגדיר במפורש מתי ישתנו התשלומים והאם יש סיטואציות שיכולות להשפיע על השינוי.
  4. הוצאות בריאות וחינוך (שנקראו בעבר "מחציות" – הוצאות מיוחדות) – בנפרד מהמזונות ישנם תשלומים עבור הוצאות בריאות וחינוך של הילדים. לדוגמה: שכר הלימוד לבית הספר, חוגים, תשלומים לקופת חולים, תשלומים עבור תרופות, ייעוצים אצל רופאים מומחים וכן הלאה. חשוב לפרט באילו תשלומים מדובר, להגדיר לדוגמה את מספר החוגים בשנה לכל ילד, מספר מחזורי הקייטנות, החלוקה בין ההורים בהוצאות אלו (50/50, 60/40 וכן הלאה), מנגנון עדכון ותיאום בין ההורים בנוגע לנושאים אלה, מה תהיה ברירת המחדל ועוד ועוד.

    חשוב להדגיש כי מדובר בסקירה תמציתית וחלקית בלבד, וכי הסכם גירושין מקיף כולל הרחבה של כל אחד מהנושאים הללו, בהתאם לצרכי המשפחה ולהסכמות של בני הזוג, כמו גם נושאים רבים נוספים.

האם אפשר להכין הסכם גירושין לבד?

מבחינה חוקית אין מניעה שבני הזוג יכתבו את הסכם הגירושין לבד, אך הדבר ממש לא מומלץ! מכמה סיבות:

א. מורכבות ההסכם – הסכם גירושין או הסכם פרידה, בוודאי בין בני זוג שהם הורים, צריך להסדיר שורה ארוכה של נושאים. כל אחד מהנושאים הללו כולל מורכבויות וסיטואציות שיש לתת עליהן את הדעת ולהכניס בהסכם – ולשם כך נדרשים מקצועיות, ניסיון וידע מעמיק וכן יכולת מקצועית וידע משפטי לניסוח הסכמים משפטיים שיקבלו את אישור בית המשפט. 

ב. "חיסכון" עכשיו = עלויות כפולות בעתיד – הניסיון וכמות התביעות המתנהלות בבתי המשפט מדי שנה בין בני זוג לשעבר לאחר הגירושין מראים בבירור כי עריכת הסכם גירושין לבד בניסיון לחסוך עלויות, פעמים רבות מביאה ליצירת הסכמים חסרים (הכוונה – נושאים שאין לגביהם סעיפים מתאימים בהסכם) או הסכמים המנוסחים בצורה רשלנית או לא ברורה, דבר שיוצר צורך בהגשת תביעות בהמשך בין הורים גרושים בעלויות של עשרות אלפי שקלים לכל צד! כך שכל מה שהורים ניסו להימנע ממנו בזמנו בעת הגירושין קורה למרבה הצער  אחרי הגירושין, וכל זה בגלל הניסיון לחסוך עוד קצת כסף…

ג. משמעויות ההסכם – הסכם גירושין או הסכם פרידה, בשונה לדוגמה מהסכם הלוואה או הסכם עם נותן שירות, הוא הסכם שמסדיר את הפרטים החשובים ביותר בחיים! ההסכם למעשה מתווה את היום יום של ההורים והילדים למשך שנים קדימה, קובע מנגנון לקבלת החלטות חשובות הנוגעות לחינוכם ובריאותם של הילדים, מסדיר את חלוקת הרכוש שצברו בני הזוג במהלך שנים רבות של זוגיות, מפרט מה הם דמי כלכלת הילדים – המזונות שישולמו, עד מתי, ואיך וכן הלאה.

לא מוגזם לומר כי מדובר בהסכם החשוב ביותר בחייכם, שישפיע עליכם ועל חיי ילדיכם במשך שנים ארוכות. שינוי של הסכם גירושין שקיבל תוקף של פסק דין הוא קשה מאוד ויקרה רק במקרים מיוחדים (שינוי נסיבות מהותי, בלשון משפטית), ובכל מה שנוגע לחלוקת הרכוש כמעט לא אפשרי שכן מדובר בפסק דין חלוט.  

הסכם גירושין אצלנו במרכז

במקום לבזבז מאות אלפי שקלים,

להחריב כל חלקה טובה ביחסים ביניכם

ולהיקלע למאבקים משפטיים שיארכו חודשים ארוכים ולעתים אף שנים, 

אנחנו כאן בשבילכם כדי להפוך את תהליך הגירושין לפשוט, חסכוני,

יעיל ומהיר ככל הניתן.

נסייע לכם להגיע יחד להסכמות שיהיו "פסק הדין" שלכם,

במהירות, ביעילות ותוך שמירה על טובת הילדים

והתא המשפחתי בדרך לצורתו החדשה.     

נפרדים עם חיוך

הליך גירושין מהיר

חסכון אדיר בכסף ואנרגיות

הסכם איכותי מוכן
במהירות שיא

בני זוג שהגיעו אלינו הצליחו בתהליך קצר ויעיל,
לאחר 45 ימים ו-4 מפגשים ממוקדים בסך הכול –
 לסכם בעזרתנו את כל הנושאים
שנדרש להסדיר ביניהם במסגרת הפרידה,
וסיימו עם הליך הגירושין בצורה מוצלחת ופשוטה ככל הניתן. 
גם במקרים מורכבים ביותר, בהם העמק השווה נראה בהתחלה רחוק במיוחד –
זוגות סיימו אצלנו תהליך לאחר 87 ימים ו- 7 מפגשים בסך הכול.

לקבלת פרטים נוספים ולתיאום פגישת הכרות
שתעשה לכם סדר ותחסוך לכם הרבה כסף, זמן ואנרגיות

השאירו פרטים כאן למטה ונחזור אליכם בהקדם